TURUN MUSIIKINOPETUKSEN KUULUMISIA

Turun musiikinopetus oy on nuori koulutusorganisaatio, jonka juuret ulottuvat jo vuosikymmenten taakse. Yhtiö on muodostunut kahden pitkään Turussa ja lähikunnissa toimineen musiikkioppilaitoksen, Turun konservatorion ja Turun seudun musiikkiopiston yhdistyttyä 1.1. 2020. Oppilaitoksella – arkikielessä viralliselta nimeltään Turun konservatorio ja musiikkiopisto – on nimensä mukaisesti kaksi koulutustehtävää, ammatillinen koulutus sekä taiteen perusopetus. Aloitimme siis toisen kokonaisen lukuvuoden nyt elokuussa 2021 uudessa organisaatiossamme.

 

KHL-hanke osaltamme on ajoittunut muutosten ja uuden oppimisen aikaan. Musiikkialaa rajusti ravistelleen koronapandemian ohella olemme mukautuneet uuden oppilaitoksen olosuhteisiin joustavasti ja uteliaina. Uuden organisaation yleisilme alkaa löytyä ja toimintatavat vakiintua. Laatudokumentit ovat järjestyksessä ja hankkeessa tuotettu toimintakartta Prezi-esityksenä netissä esillä. Toki vielä on runsaasti päivitettävääkin, mutta tiedot löytyvät nyt oikeista paikoista.

 

Musiikkialan muutokset ja sen myötä koulutustarpeet näkyvät ammatillisen koulutuksen opetuksessa ja opiskelijoissa. Nykyään on havaittavissa voimakasta kasvua muun muassa DAW:in (Digital Audio Workstation) ja laulunkirjoittamisen suosiossa. Tähän tilaukseen olemme pyrkineet vastaamaan.

 

Hankkeen ensimmäisen painopistealueen mukaisesti olemme pitämässä vielä tämän syksyn aikana paljon yhteyttä työpaikkaohjaajiin nyt käynnistyneen työpaikkakyselyn tiimoilta. Tarkoituksena on pitää vielä yhteinen koulutuskerta lähiaikoina. 


Työelämäyhteistyön muodossa saimme tänä syksynä Jazz City Turku ry:stä uuden yhteistyökumppanin Monday Jazz Happeningin toteuttamiseen. Säännöllinen jamitoiminta jatkuu jo 16. vuotta, nykyään Turun Rica-barissa. Tällainen työelämäyhteistyö tarjoaa opiskelijoillemme yhden aidon esiintymisareenan rytmimusiikille. Lisäksi syksyllä olemme kiinnittäneet erityistä huomiota opiskelijoiden vaikutusmahdollisuuksiin opiskelijakuntatoiminnan kautta. Puolalanmäen musiikkilukion kanssa tehtävää yhteistyötä on tiivistetty, ja pyrimme tarjoamaan mahdollisimman joustavan opinpolun toisen asteen ammatillisiin opintoihin musiikkialalle suuntaaville. Viime lukuvuonna käynnistyi ns. kolmoistutkinnon suoritusmahdollisuus lukion opiskelijoille.

 

Suurelta osin KHL-hankkeen ansiosta oppilaitoksessamme laatutyö on järjestäytynyt, ja siemenet hyvään uuteen tekemiseen on kylvetty menneen vuoden aikana. Pitää hieman kehua: kokonaisuutena saimme Karvin kevään 2021 laajasta arviointiprosessista hyvän "arvosanan", mikä osoittaa, että asioita on tehty oikein. Työ jatkuu. Toivottavasti alkaneen lukuvuoden aikana pääsemme alallamme palaamaan mahdollisimman normaaliin vuorovaikutukseen runsaslukuisten live-yleisöjen eteen, jolloin opiskelijammekin saavat tärkeintä palautetta työstään!

 

Jaakko Martikainen, laatuvastaava

Turun musiikinopetus oy



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

TYÖELÄMÄPALAUTEKYSELY KÄYTTÖÖN 1.7.2021

Pohdintaa huippulaadusta lännessä

Kohti huippulaatua Novidassa!