Toimivat työvälineet yksilöllisten ja joustavien opintopolkujen suunnitteluun, toteuttamiseen, seurantaan ja laadunvarmistukseen

Salon seudun ammattiopistossa on kehitetty ja otettu käyttöön toimintatapoja ja välineitä yksilöllisten ja laadukkaiden opintopolkujen laadunvarmistukseen.

Opetustarjonta tarjottimissa

Opetustarjonta on viety kaikissa tutkinnoissa standardisoidulle pohjalle oppilaitoksen yhteisten tarjotinperiaatteiden mukaisesti. Opetustarjottimien tavoite on se, että jokaisessa opiskelijan opintojen tilanteessa löytyy polku, jota edetä.

Opetuksen ohjeet ja opiskeluopas

Laadunvarmistuksessa on olennaista, että toimintaohjeet ja prosessit ovat selkeät. Salon seudun ammattiopistossa on muutettu opetuksen ohjeet helposti päivitettäviksi ja löydettäviksi.

Raportit.sskky.fi

Raportit.sskky.fi on informatiivinen väline, jonka avulla henkilöstön on helppo pysyä ajan tasalla niin erilaisten raporttien kuin opiskelijoiden tilanteiden seuraamisenkin osalta (mm. hoksien päivittäminen ja päättyminen, opiskelijan opetustapahtumiin kiinnittäminen.

Raportit muodostetaan Power BI-ohjelmalla tietovarastosta, johon on viety Hoksien tiedot suoraan Primuksesta. Kaikki raportit.sskky.fi-sivuston materiaali pyöräytetään ensin tietovarastoon, josta sitä eri raporttinäkymin näytetään. Esimiehillä ja opettajilla on erilainen henkilökohtainen näkymä. Esimiehet saavat raporteista ajankohtaisen tiedon esimerkiksi taloudesta ja tuloskortista.

Uutena toimintamallina Raportit.sskky.fi - koulutussihteerin ja vastuuopettajan tapaaminen 4 krt vuodessa:

Lähtötilanne oli, että opettajilla oli perehdytyksistä huolimatta Wilman merkinnöissä usein puutteita / virheitä. Raportin sisältö: vastuuopiskelijat, kustannusalue, aloituspvm ja arvioitu päättymispvä,  opiskeluoikeuden tila, koulutuksen tavoite, osaamisalavalinta, tutkintonimike, hoks ja urasuunnitelma tehtynä, koulutus/oppisopimukset, erityisen tuen suunnitelma/ohjauksen ja tuen suunnitelmia, näytöt, arvioinnit (kirjaaminen: arviointiasteikot, ytoaineissa usein valmistuvilla puutteita jne)

Wilbotti

Wilbotti on sarja automatisoituja toimintoja. Se hakee annettujen ehtojen mukaan Primuksesta tietoja, joiden perusteella muistuttaa sähköpostilla eri henkilöitä, lähettelee tekstiviestejä sekä täyttää ja siirtelee tietoja (mm. muistuttaa hoksien päättyminen, allekirjoitetut hoksit opintoimistoon, koulutus- ja oppisopimusten allekirjoitukset jne).

Osa toiminnoista tehdään kerran vuorokaudessa ja osaa tehtävistä Wilbotti hoitelee vartin välein. Wilbotti osaa lukea vain PrimusQueryä ja toimia sen mukaan.

Osaamisen työkirja

Salon seudun ammattiopistossa on käytössä Osaamisen työkirja -sovellus, jossa on kirjattu kunkin tutkinnon osan ammattitaitovaatimukset ja työtehtävät. Kaikki opiskelijat dokumentoivat tehtyjä työtehtäviä osaamisen työkirjaan. Työkirjan avulla opettaja ja opiskelija pystyvät seuraamaan opintojen etenemistä ja opiskelija saa palautetta opettajilta / ammatilliselta ohjaajilta tehdyistä töistä. Osaamisen työkirjasta opiskelija näkee tutkinnon osan keskeiset työtehtävät, jotka tulee hallita ennen tutkinnon osan näyttöä. Koulutus- ja oppisopimuksissa sekä SSKKY:n työympäristöjaksoissa työpaikkaohjaaja saa listan osaamisen työkirjan sisällöstä ja näin hänen ohjaustyönsä voi kohdistua tutkinnon osan kannalta olennaisiin työtehtäviin.

 

 

 

Tia-Maria Kenni-Lehtonen

Pedagoginen koulutussuunnittelija/KV-koordinaattori

 

044 7704 593

tia-maria.kenni-lehtonen@sskky.fi

 

Salon seudun ammattiopisto

Hyvoninkatu 1, 24240 Salo

www.sskky.fi

 

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kohti vastavuoroisempaa ja vaikuttavampaa kumppanuutta

Kohti huippulaatua Novidassa!

TYÖELÄMÄPALAUTEKYSELY KÄYTTÖÖN 1.7.2021